Skorašnje poruke

Stranice: [1] 2 3 4
1
Energija oko nas / Odg: Zov svrhe
« Poslednja poruka Stalker poslato 02 Oktobar 2013, 10:05:18 »
Verujem da se ti resursi nikada ne koriste zbog predrasuda o ograničenim čovekovim sposobnostima, što nema nikakve veze sa stvarnim ljudskim potencijalom.

Opažanje energetskog toka u svemiru nije arbitrarno ili idiosinkratično: vidovnjaci su svedoci formulacije energije, koje se dešavaju same od sebe i bez ljudskih posredovanja. Zbog toga je percepcija takvih formulacija, sama po sebi, ključ za oslobađanje zarobljenog ljudskog potencijala koji obično nikada ne ulazi u igru. Da bi se izazvala percepcija tih energeuskih formulacija, moraju se angažovati sveukupne ljudske sposobnosti za opažanje.
2
Energija oko nas / Zov svrhe
« Poslednja poruka Stalker poslato 02 Oktobar 2013, 09:48:46 »
Svrha je izvan domašaja sveta koji znamo. Ona je nešto kao energetski talas, zrak enerije koji svojevoljno prijanja uz nas. Zbog takve spoljne prirode svrhe postoji razlika između tela kao spoznaje svakodnevnog života i tela kao energetske jedinice koja nije deo te spoznaje. U tu energetsku jedinicu spadaju i delovi tela koji se ne mogu videti, kao što su unutrašnji organi i energija koja kroz njih protiče. Upravo se tim delom energija može direktno opažati energija.
Svrha (namera) je večna sila koja prožima ceo svemir - sila koja je do te mere svesna sebe da može da odgovori na poziv ili komandu. Pomoću svrhe se mogu osloboditi ne samo ljudske mogućnosti percipiranja, nego i sve ljudske mogućnosti akcije.
Granice ljudske sposobnosti opažanja su “čovekov okov“, što znači da postoji granica ljudskih sposobnosti kojima upravlja ljudski organizam. Ove granice nisu samo tradicionalne granice poslušne misli, nego svih resursa koji su zarobljeni u ljudskom organizmu.
 ???
3
Energija oko nas / Sistem interpretacije
« Poslednja poruka Stalker poslato 02 Oktobar 2013, 08:56:06 »
Ljudska bića izvode veličanstveni manevar u svojoj percepciji sveta koja, nažalost, rezultira pogrešnom predstavom, lažnom slikom: oni uzimaju energiju koja se slobodno kreće u svemir i pretvaraju je u čulne podatke koje zatim tumače u skladu sa svojim striktnim sistemom interpretacije koji se naziva “ljudska forma“.
Tako čin interpretacije čiste energije dovodi do pogrešne predstave͵ tj. do neobičnog ubeđenja ljudskih bića da je njihov sistem interpretacije jedini koji postoji.

Npr. Drvo, onako kako ga ljudska bića vide, pre je rezultat interpretacije nego percepcije.

Svet ljudskih bića, sastavljen je od beskonačnih interpretacija u kojima ljudska čula igraju najmanju ulogu. Drugim rečima, priliv energije koji slobodno dolazi iz svemira dodiruje se samo čulom vida, i to površno.
4
Energija u nama / Traganje za sobom
« Poslednja poruka Stalker poslato 02 Oktobar 2013, 01:09:01 »
Verujem da smo energija. Ali tu tvrdnju ne mogu dokazati pa je moram uzeti kao premisu.

Koncept traganja je prema piscu Karlosu Kastanedi, modifikovano ponašanje radi očuvanja energetskog bilansa našeg stanja svesti.
Traganjem za sobom, mi se prikradamo samima sebi, sa ciljem dostizanja discipline i kontrole našeg ponašanja a samim tim i uvećanjem energije.

Energija za novo ponašanje koje je potrebno za posmatranje sebe je mnogo veća od onog trenutka kada preuzmemo odgovornost za ispitivanje svojih nagonskih reakcija. U tom momentu mi nismo u pozadini zbivanja, već smo povezani sa okolinom na nov način.

“Traganje“ je jedan od načina za dostizanja svrhe. Svrha je nešto najdragocenije što čovek može da ima.  ;)
5
Bukvar ishrane / Odg: Gde se snabdevate namirnicama?
« Poslednja poruka zeljkole poslato 06 Mart 2012, 14:05:17 »
hipermarket, pijaca, hipermarket i prodavnica zdrave hrane
6
Rekreacija / Odg: Teretana za preporuku
« Poslednja poruka aleksandar poslato 11 Februar 2012, 18:28:39 »
Cuo sam da je na starom DIF-u odlicna teretana, ovih dana cu ici da proverim pa cu javiti utiske.  ;)
7
Dijete / Odg: Netolerancija na hranu
« Poslednja poruka bobi80 poslato 15 Januar 2012, 16:05:12 »
Ovo je vrlo korisna stvar. Nevezano da li želite da smršate, ali svako bi trebalo da uradi taj test. Moja supruga je išla da bi sredila neku vrstu ekcema na koži, pa joj je bilo svašta zabranjeno da jede, medjutim već posle nekoliko dana se primećivao napredak. Nakon mesec dana koža joj se potpuno smirila. Ona se još uvek tako hrani, nekada joj bude malo teško što ne može da jede pšenicu (a to znači da slatkiše mora sama da sprema), ali generalno je prezadovoljna.
8
Avanturizam / Odg: Adrenalin mi je najviše skočio...
« Poslednja poruka bobi80 poslato 15 Januar 2012, 15:48:55 »
Definitvno bandzi dzamp!   ;D
Pre toga dok sam vozio karting,ali to nije ni prineti bandziju! Ko nije probao, mora!!
9
Rekreacija / Teretana za preporuku
« Poslednja poruka admin poslato 16 Decembar 2011, 09:54:16 »
Odličan prostor, osoblje spremno da pomogne, nije gužva... Preporučite!
10
Avanturizam / Adrenalin mi je najviše skočio...
« Poslednja poruka admin poslato 16 Decembar 2011, 09:52:33 »
kad sam... 
Stranice: [1] 2 3 4